SOMMAR?

Idag var det ju sån sommarkänsla att det inte var sant. Varmt och t o m lite kvavt och jag gillar't! Sixten fick sin andra vaccination idag och klarade det ganska bra tycker jag, bara lite gnäll under eftermiddag/kväll. Jag passade på att väga mig på BVC (dock ej samma våg som Sixten) och fick glatt besked, 5 kilo mindre än sist jag vägde mig och bra nära min målvikt. Måste bara bygga lite muskler och bli av med det sista på magen så är jag very nöjd! Promenader (och mjölkfri kost?) is the shit.



PALSTERNACKA!


Igår var jag duktig mamma och tillagade palsternackspuré till Sixten. Eftersom han har haft problem med magen så slutade vi med "riktig mat" och körde bara på bröstmjölk och ersättning. Men nu tyckte vi det var dax och både igår och idag har han ätit en liten smakportion med puré. Det gick ner!

VÅR RUSET

I tisdags var det dags för det årliga Vår Ruset. Det var tredje gången jag deltog, förra året hade jag upphåll på grund av graviditet och framförallt illamående. Jag gav mig in på det med målet att försöka få samma tid jag hade senaste gången jag sprang (ca 28 min) och snacka om att jag blev chockad när tiden blev 25.45. Nytt personligt rekord. Nästa år ska jag under 25! Den 8 juni blir det dubbla distansen då det är dags för blodomloppet. Målet där är under en timme och det borde jag väl klara?

Där nånstans är jag.

CAMILLA LUNDSTEN


En designer som faller mig i smaken är Camilla Lundsten. Har sprungit på hennes affischer på olika inredningsbloggar och hittade nu hennes egen hemsida och sidan http://www.littlephant.com . Så oerhört fint och sött till ett barnrum, eller för all del i vilket rum som helst. LIKE!

INLÄGG FRÅN IGÅR

Nu kommer jag inte tjata om Sixtens babysim nåt mer, eftersom det var sista gången idag! Han blir bara bättre och bättre på att dyka (täppa igen näsa och mun) och idag fick vi det på bild också. Babysimsfotografen var där, så äntligen fick jag se hur Sixten ser ut under vattnet. Har inte gjort så mycket annars idag, hämtat ut två fina ljusstakar från Tradera och promenerat. Har äntligen åtgärdat de fula fuktmärkena i sovrummet också och imorrn blir det vårruset!

PELARGONER


Mitt vardagsrum är varmt som ett växthus när solen ligger på. Får bara mina pelargoner tillräckligt med vatten så trivs de som bara den! Underbar blomma det där, så fin! Har ca tio stycken, varav minst hälften är sticklingar jag fått av mamma och svärmor. Ikväll är vi ensamma hemma Sixten och jag. Han slocknade för en kvart sen så då får mamma egentid med godis och Fyra bröllop!

STOL!


Min och mina syskons gamla barnstol har flyttat hem till oss. Det är ju dags för Sixten att sitta med oss när vi äter så han hänger med lite! Hade tänkt måla om stolen, men jag tycker verkligen om den ljusblå färgen och att den är lite sliten är ju något jag verkligen inte bryr mig om. Beställde en kudde på nätet, grå med vita moln. Dock är den inte tillräckligt bra stöd ännu eftersom Sixten inte kan sitta själv. Mellan-benen-remsan vill jag byta ut mot en läderbit, men så ska man ju få tag på en sån också. Tygbiten mamma sydde till lillebror Max får duga så länge!

VATTEN

Att vatten är mitt element har väl inte undgått någon. Visst är vatten bra att ha att simma i, men att dricka det slår det mesta. Efter min förlossning (snitt) med Sixten så uppskattar jag vattnet så otroligt mycket, eftersom jag då inte fick dricka på flera timmar. Att jag inte fick äta var inga problem, att jag skulle snittas tog jag med ro, men när jag insåg att jag inte skulle få dricka på obestämd tid blev jag lätt panikslagen. I ett desperat försök öppnade jag fönstret och försökte andas in iskall luft för att släcka törsten.

Men fy faen vad gott den där första klunken vatten smakade! Jag låg på "uppvaket" (intensiven) efter snittet. Hade sovit lite, blivit tvättad och försökt hämta mig mentalt efter vad jag nyss varit med om när jag försiktigt bad en sköterska om vatten. Kände mig som Rudolf i Sunes sommar när hans överläpp liksom har sugits upp i tandköttet av uttorkning. Drack några milliliter ur ett sugrör och njöt. Gott nytt år tänkte jag, det här slår champagne när som helst!

UNDERBARA BERGHS!

Idag var jag och Sixten och besökte min gamla praktikplats; Berghs förlag. Fick fina minnen av att vara tillbaka bland dessa underbara människor och högar av böcker. Inte nog med det, de prackade på mig två kassar småbarnsböcker till Sixten också. Längtar efter att läsa dem för honom (även om jag självklart tänker börja lite smått redan nu). En bok om dagen kanske?

En av böckerna jag fick med mig hem!

ORO

Något man får på köpet när man skaffar barn är en oro man inte har haft tidigare. Visst har jag alltid varit orolig för nära och kära, men det man upplever som förälder är annorlunda. Sixtens magproblem är just nu nummer ett på listan, vad är det för fel och kommer det bli bra? Äter han tillräckligt? Stackarn ligger ju under på viktkurvan. Sedan sömnen, om han sover för mycket eller för lite, vad är lagom? Hur ska ett normalt bebisbajs se ut? Är han överkänslig mot mjölk, ägg eller soja? Usch och fy, man vill ju bara att allt ska vara bra.

SIMMA SIMMA SIMMA, SIMMA SOM EN FISK



Äntligen har vi bilder på Sixten in action! Eftersom vi missade babysimmet förra måndagen så blev det återsim i söndags och således två sim i rad. I söndags fick Sixten både prova på att simma i badring och att dyka! Såå stolt! Igår blev det ett så kallat fridyk, vilket betyder att man släpper dem i någon sekund under vattnet. Han är så glad och fin min pojk, trots att han har magproblem med blod i bajset :( Ny kost för både mig och Sixten hoppas vi är lösningen. Tur att han verkar må bra iallafall.

KAKBURK

Mitt senaste kap från tradera. Love it!
Nu gäller det bara att baka en massa kakor att lägga i.

4 MÅNADER


Nu är Sixten stora grabben, redan 4 månader gammal! Var på Öppna förskolan idag och två av mammorna berättade att deras barn redan fått en eller två tänder. Galet! Nu när jag kom hem läste jag på lite vad som händer vid fyra månader och hittade ett avsnitt om sömnvanor. Kände att det var dags för oss att ta tag i dessa och inte låta Sixten somna när han vill kvällstid. Problemet är att hans säng står på undervåningen (i vårt sovrum), så om vi ska natta honom där måste vi verkligen skaffa någon typ av babywatch. Köpe och köpe, vi gör ju aldrig annat. Men ändå, det är dags för lite rutiner känner jag.

FÖRSTA MAJ VÄLKOMMEN

Denna helg har vi varit i trädgården mest hela tiden. I fredags klippte vi häck, beskar tog bort träd och buskar, körde några flak till tippen osv. Mamma och pappa hade erbjudit sig att hjälpa, mycket trevligt! Idag var det ett grabbgäng som slet med jorden som är kvar efter dräneringen. Det är mycket kvar, men det blir så fint så fint! Igår hade vi en mysig valborgskväll med grill, promenad till eld, kladdkaka, rödvin och samtal ända in på natten.

RSS 2.0