FÅGEL!

Yes, Tradera nu igen. Två fåglar, en salt och en peppar. Fast just nu agerar de prydnad i köksfönstret. De kostade 3 kr plus frakt på knappa tjugelappen.

CHOCLATECHIP

Igår fick jag för mig att baka kakor. Det är ju väldigt smidigt att ha hemma när man, som mammaledig, får besök och fikar en hel del. Receptet tog jag ur gamla hederliga Vår Kokbok och blev mycket nöjd med resultatet. Nästa gång kan jag tänka mig att slänga i lite valnötter eller vit choklad.


SKY PLANTER

Hittade ett coolt sätt att förvara blommor/kryddor på urbanliving.se. Hänga saker i tak, fönster och på väggar är snyggt och praktiskt!


ORIGAMI

Jag fick en idé att lära mig vika origamifåglar, tex tranor och hänga upp i ett fönster. Så nu är origamipapper beställda (tradera igen) och jag har hittat en film som visar hur man gör på youtube. Återkommer med resultatet i framtiden.

Origamigran från Museum of National History, NY

BABYSIM 2

Score!!! Idag var Sixten glad som en liten fisk i vattnet, sprattlade och skrattade. Jag hoppas verkligen han fortsätter att tycka det är roligt, för det gör nämligen hans mor! Efter simmet mötte vi upp Karolin och Sigge, gick och köpte lunch och tog en promenad här i Ängby. Vid halvfyra-snåret gjorde mamma och pappa oss sällskap och på mammas initiativ piffade vi lite i det som ska bli Sixtens rum så småningom.

Det kliar i inredningsfingrarna!

EARTH HOUR

Vi hade grillat (årets första!) och satt till bords när det var dags att släcka ned. Dock var grannarna inte riktigt med på noterna, svagt! På dagen hade jag, Gustav och Sixten varit på Gustavs kusiners 30-årskalas. Prinsesstårta och bubbel fick vi, sjukt smarrigt!

Mysigare än hos grannarna - check!

FAMILJEFOTO

Har inte skrivit på några dagar, har ju haft fullt upp! I fredags var vi hos en fotograf och ovan är en av bilderna. Sixten fick även tillfälle att använda sina Converse han fick av morbror i namnpresent. På kvällen åt vi spenatsoppa och våfflor hos Maria och Robert, trevligt och framför allt gott!

SKILDA VÄRLDAR

Efter Tre Kronor kunde man ju klurat ut att även Skilda Världar skulle komma på dvd. Vilka minnen! Jag tror faktiskt jag följde Skilda Världar från början till slut, även om jag inte minns hur det slutade. Men visst kan jag namnet på de flesta av karaktärerna och har väl ganska bra koll på vem som var ihop med vem.

Om man vill frossa i fula nittiotalsfrisyrer (se Cajsa-Lisa Ejemyr eller Bengt Dahlqvist), se Cladia Gallis och Tuva Novotnys genombrott eller fundera på vart Lillemors haka har tagit vägen är det bara att slå till!

Familjen Bovallius, har för mig att jag tyckte Tom kunde vara snygg ibland.


TRÄFF

Idag var jag och Sixtern på "mammaträff". En pappa var där också och var uppenbart obekväm med situationen. Vilket fall som helst var det trevligt, vi stanna kvar ett gäng och pratade och bestämde oss för att träffas och promenera nästa vecka. Kul att ha lite fler nyblivna mammor omkring sig. Det lustiga var att säkert två tredjedelar av oss hade gjort snitt, bara en sån sak.

Imorgon ska jag, Gustav och Sixten ta vårt första familjefoto hos en fotograf. Ska bli spännande eftersom en tremånaders bebis inte alltid gör som man vill. Idag har han iallafall varit helt underbar, varenda gång vi får ögonkontakt har jag mötts av ett stort leende.

Halvorganiserat foto från Sixtens namnfest!

HEMBUDAT

Denna lilla rådjursfröken trillade in i min brevlåda idag. Så underbart söt och passar perfekt på soffbordet. Att hitta fynd på Tradera är en ny hobby, den här blev min för 27 kr (och sedan 30 kr i frakt). Ett litet fynd!

TILT-SHIFT

Har på många bloggar sett fina så kallade "miniatyrbilder". Har nu hittat en sida där man kan göra dem själv på ett enkelt sätt. Tog en bild från när vi var på Moma i New York:

Och från Tokyo:
Coolt!

BABYSIM


Mycket simning nu, men jag måste ju bara del med mig av Sixtens första babysim! Mycket skrik blev det, men enligt tjejen som höll i det så var det inte så konstigt eftersom det hände så mycket på kort tid som bebisarna inte var vana vid. Dock fick vi en liten stund i vattnet med lek och sång (utan att Sixten "sjöng med"). Tyvärr var det bara vi och en pappa med hans barn där, hoppas på fler nästa gång. Kan ju säga att Sixten sov som en stock efter chockupplevelsen som babysimmet tydligen var. Nästa gång blir det lopp från pall tror jag!

MASTERS SM 2011

05.30 ringde klockan i lördags morse och drygt två timmar senare hoppade vi i på insimningen för årets Masters. På lördagen hade jag endast 50 rygg, eftersom vi bestämt oss för att stryka laget på eftermiddagen (tack och lov). På en tid som var ok men inte mer simmade jag in på en bronsplats, slagen av Annalena som kom etta och en annan tjej som slog miog med två tiondelar. Var lagom irriterad över den "förlusten" efter det.

På kvällen gick vi ut och åt på Sorbon på Brommaplan. Väldigt mysigt och väligt lugnt med tanke på hur festen brukar se ut när vi är iväg på Masterstävlingar.
Söndagens pass började senare och eftersom ingen heller simmade första grenarna så fick vi sovmorgon till 9, skönt! Mitt andra lopp denna tävlinga var återigen 50 rygg, men denna gång i lag (första gången vi ställer upp med damlag bör påpekas). Vem möter jag då på denna första sträcka om inte tjejen från dagen innan som snodde min silvermedlaj? Och trot eller ej, jag slog henne! Största vinsten för mig denna helg, trots att min tid var så gott som exakt som dagen innan. Ja just det - nämnas bör att vi tog guld i lagkappen!
Det var mitt Masters 2011, nästa år ska jag vara snabbare om jag inte skulle få för mig att bli på smällen eller något!
Insimmet lördag morgon - gammelkött överallt!

HELGEN SOM VAR

Jag har varken haft tid eller ork att uppdatera men nu så.

I fredags hade vi besök av Jonas och Alva. Ännu ett barn som är fött samma år om Sixten, men ändå är något större. Sedan åkte jag iväg och gick på begravning och där spelades bland annat Ted Gärdestad, fint. På kvällen kom Peter och hängde ett tag. Han gav Sixten en giraff på hjul. Just det, Alfons bodde hos oss också eftersom mamma hälsade på pappa i Umeå. Återkommer om masters imorrn.

SÖMN?

Inser mer och mer hur tight min helg kommer att bli. Sova hinns inte med helt enkelt. Imorgon är vi hundvakter, vi får besök både morgon och kväll plus att jag ska iväg på en begravning. Lördag måste jag gå hemifrån vid 6.15 med hund och simkläder för en heldag på Sydpoolen. Hem och amma (?) och sen middag ute med simgänget. Söndag blir väl detsamma kan tänkas. Voj voj. Tur att man "bara" har babysim att passa på måndag. Och tur att jag är supermänniska/mamma/simmare/hundvakt som klarar allt!


SIMTÄVLING

I helgen ska jag hör och häpna simtävla. Knappt tränat på ett år och med ett relativt färskt snitt på magen ska jag simma minst 2 lag och 50 ryggsim individuellt. Jag förväntar mig ingenting egentligen, men kommer ändå bli besviken om jag simmar FÖR illa.
Imorgon är sista träningen och tidigt lördag morgon bär det av till Södertälje och Masters SM 2011. Den stora frågan är egentligen om min baddräkt kommer passa eller om jag kommer göra en Alshammar och spräcka den strax innan start.
Masters 2008 - det gick bra då.

JONATHAN ADLER

När jag och Gustav var i New York för 1½ år sedan hittade vi en liten butik på en bakgata i SOHO. Där inne fanns en massa fint och hade jag varit rik hade jag köpt typ allt. Efter att ha googlat lite har jag sett att man kan köpa dessa prylar på Tapetorama.se. Borde finnas på fler ställen tycker jag!

BALLONG

Inför namnfesten i helgen dekorerade jag huset med ballonger. Det är så fint, man borde alltid ha färgglada ballonger hemma.


BEBISTRÄFF

Idag tog jag och Sixten en promenad och mötte upp Karolin och Sigge! Vi gick hem till dem och fikade och ammade. Jättekul att se en bebis som är mindre än Sixten. Tänk vad lika de är, bebisar. Samma uttryck, ljud och kroppsrörelser.

Nu knaprar jag på en morot och lyssnar på "Var bor du lilla råtta" tillsammans med Sixten  i väntan på att rödbetorna ska koka klart. Ikväll ska det nämligen ätas chevreöverbakade rödbetor. Hörde jag gött?


SKOLPLANSCH

Jag har börjat bli väldigt intresserad av att läsa inredningsbloggar, eller om inredning i största allmänhet. Det kanske inte är någon nyhet att jag gillar gamla grejer. Gammalt och färgglatt. Just nu är jag på jakt efter en gammal skolplansch att hänga på väggen. Gärna med fiskar eller nåt annat djur.
Så. Snyggt.

RANDIGT BRÖST

Sixtens nya favoritsysselsättning när han ammar är att riva mig på bröstet med sina små (men vassa) naglar. Därför är jag numer rödrandig på bröstet. Måste fila!

Det är "Ett barn i minuten" på TV. Innan jag födde tittade jag på allt som hade med barnafödande att göra, känns inte lika intressant nu när det är gjort. Nu sitter jag bara och undrar om de inte ska ha mer ont? Det skriks för lite!

Sixten rockar sina nya solglasögon han fick i namnpresent.


DAGENS VIKTIGASTE MÅL

Nu när jag är hemma med Sixten äter jag frukost vid en tid då jag, när jag jobbade, satt med skrikande mage efter lunch. Det är helt okej, för jag gillar nämligen frukost bättre. Just precis nu sover Sixten vilket ger mig möjligheten att ta en dusch. I övrigt är planen att ta en promenix till Vällingby för att byta ett par Converse som Sixten fick i namnpresent i lördags.


DESIGN

Nu ser det lite ut som jag vill designmässigt, jag behöver kanske inte skämmas iallafall. Bakgrunden är i form av en tapet som pryder en vägg hemma hos oss. Fast i annan färg, den här är lite.. vårigare. Det behövs vårfärger nu.

JAG HAR EN BLOGG IGEN

Jag är ju föräldraledig nu fram till september. Varför då inte dela med mig av mina intressanta dagar på en blogg? Jomenvisst, så får det bli. Nu måste jag bara ta tag i designen. PRONTO.

På återseende!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0