PÅSK

Mycket händer under påsk, så mycket att man varken vill eller hinner blogga. I korthet hände detta:

Långfredag - Förortsracet! Hade en otroligt kul dag, drack många goda öl på många trevliga uteserveringar a la förort. Var hemma till 23.30 och kunde skicka hem barnvakterna, skönt!

Påskafton - Promenerade hem till mor och far för påsklunch. Gott och trevligt. I övrigt var det kopiösa mängder godis som förtärdes.

Påskdagen - Började dagen med att springa i Ursvik med Johanna, 1 mil igen, yes! Efter det gick vi till varvet och hängde vid vattnet med Maria och Robert. På kvällen blev det grillning och hemmagjod bea. Smarr.

Annandag påsk - Lugn hemmadag förutom en avstickare till Hässelby och min gamla simkollega och vän Camilla som var snäll nog att skänka bort lite kläder till Sixten.

Idag ska jag och Sixten hänga med Karolin och Sigge. Hepp!

HALVÅTTA

Trots att det kan vara svårt att tro att jag har något intresse för mat efter inlägget nedan älskar jag tv-programmet Halvåtta hos mig. Jag har följt serien slaviskt denna säsong och blev lite ledsen när jag fick reda på att det var sista avsnittet för några veckor sedan. Sen så ser jag idag reklam för en kändisversion av programmet. Ja, inte mig emot! 27 april börjar Klockan åtta hos stjärnorna och en av deltagarna i premiärprogrammet är ingen mindre än Edward Blom! Yes!!


HOME DELIVERY

Jag är så trött idag, sover liksom aldrig ut när Sixten väcker mig flera gånger per natt. Gustav kommer inte hem förrän sent så vi är solokvist, Sixten och jag. Inspriration för att laga middag är således noll. Jag skulle vilja kunna beställa hem något nyttigt, gott, lyxigt och billigt som levererades till dörren. Eller typ Leila som kommer hem till mig och lagar nåt smarrigt! Men så ser ju inte verkligheten ut, så just nu överväger jag att köpa nån snabbmat eller äta frukostmiddag (yoghurt, ägg och mackor).


DYMMELONSDAG

Jomenvisst är det dymmelonsdagen idag som sedan följs av skärtorsdagen imorgon. Efter det kommer långfredagen och vårt älskade förortsrace. Förra året missade vi racet eftersom vi åkte till Japan på just långfredagen, så därför är det extra viktigt att vara med i år trots att vi fått Sixten. Farmor Ritva har lovat att vara barnvakt, vilket gör att vi kan gå bägge två!

Så här städat var det vid första anhalten (Nisses i Hässelbygård) år 2009.

MOLN!

Jag fullkomligt älskar molnmönstret av Gunila Axén! I dagsläget har vi ett spjälsängsbedset i brunt och två kuddfodral i rosa och grönt. Det senaste jag spanat in (och som vi faktiskt behöver) är en sittdyna till barnstol. Kanske i även den grönt?

SKOLPLANSCH, CHECK!

Inte riktigt vad jag först hade tänkt, men jag är väldans nöjd ändå. Det blev två stycken, L som i lejon och N som i noshörning. De kommer pryda Sixtens väggar så småningom! Orkade inte ta kort på dem själv, så jag snodde från säljaren på Tradera. Annars har det varit fullt upp idag då Sixten sov desto mindre och krävde mammas fulla uppmärksamhet desto mer. Han fick sin första smakportion gröt ikväll också, lite åt han iallafall. Stora killen nu.


SPRING SPRING SPRING

Ja för faen jag måste ju dokumentera detta, jag sprang nyss en mil i Ursvik! Har gjort det förr men inte sedan jag fick Sixten. Faktum är att det är andra gången jag springer på ett år (första gången var i torsdags). Nöjd igen!

Igår, liksom idag, var det underbart väder. Vi tog en promenad till Ängbybadet med bullar från Gateau och njöt. På kvällen gick vi hem till Stina och åt smarrig middag. Bra helg!


PROMENERA

Igår var promenadens dag. Jag och Gustav började dagen med att möta upp Samuel och Lone, promenerade kring Råcksta och sedan till Vällingby. Vid femsnåret blev vi sugna på sushi, lade Sixten i vagnen och gick till Brommaplan. Summa summarum, lite drygt 1,5 mils spatserande under dagen, inte illa! Jag som dessutom sprungit (äntligen!) ca 8 km dagen innan hade saftig tränkngsvärk. Behöver jag skriva att jag är sjukt nöjd med all denna aktivitet?
John Cleese är ute och går.

PÅSKPYNT

Efter trädgårdsarbetet gick vi in och jag pyntade lite påskfint! Nu är det bara fönstren som måste tvättas sen är det vårat och klart här hemma!

STRÅLANDE VÅR!

Idag tog jag med Sixten på en promenad till Blomsterlandet i det strålande vädret. Där köpte jag penséer, trädfix och slangpryl. Viktigast: penséer! Trodde jag skulle kunna klämma ner 6 stycken i min lilla blomlåda, men trodde fel, så två av dem fick sällskapa påskliljan jag fick av Gustavs mor i helgen.



BABYCAFÉ

Idag var jag och Sixten på babycafé som hålls varje tisdag på öppna förskolan. Det var genom föräldragruppen som initiativet togs, mycket trevligt. Så där satt vi och jämförde ungar à la Solsidan, nejdå, men visst är det skönt att kunna utbyta erfarenheter mammor emellan. Det bidde prat, rundvandring och sångstund. Lär bli repris nästa vecka!


LÖPA!

När man inte kan/bör träna, det är då man vill det som mest. Just nu har jag ett stort sug efter att snöra på mig löparskorna och ge mig ut på en springtur, men så har jag en jäkla förkylning som stoppar mig! När jag känner mig frisk igen kommer det säkert vara kallt och regna. Men eftersom jag anmält mig till Vårruset är det dags att komma igång nu. Promenerar gör jag iallafall, lite varje dag.

TRÄDGÅRDARBETE

Denna helg har det arbetats i trädgården. I fredags lurade Gustav hit Micke på lite vitt vin och räkor och sedan har han stannat hela helgen, blivit utfodrad med mat och dryck och i utbyte nidragit med arbetskraft. Nu ser i alla fall halva trädgården ut som.. ja en trädgård. Andra halvan är fortfarande jordhög. Två lass med grenar och skärp har grabbarna kört till tippen och jag passade även på att plantera om mina blommor. Vilket villaliv!

Fina sidan.
Jordhög.

IMORGON

Idag har jag städat i köksskåpen, nöjd! I morgon skulle jag vilja ha motivation och ork att ta tag i ett av följande projekt:
  • Måla om på lilltoan
  • Rensa garderoberna
  • Börja styra upp på vår jordhög till tomt
  • Fixa sovrumsväggen (sandpappra och måla)
Men antagligen kommer min dag bli något i stil med:
  • Sitta framför tv:n
  • Surfa på datorn
  • Leka med Sixten

NYSOPADE GATOR

Något bullrade och blinkade utanför fönstret och det var minsann sopbilen som var ute och körde. Ja eller vad heter det, soparbilen? Jag struntar i vilket för nu är det vår på Hedebyvägen!

Trottoarerna kvar dock.

ONSDAG

Idag har jag och Sixten varit ute och flängt hela dagen. Började med att jag äntligen gick på återbesök hos min barnmorska. Fick i vilket fall tummen upp på allt; blodtryck, ärr, vikt (!), söt son osv. Skönt! Sedan mötte vi upp Samuel och Lone, promenerade hem till dem för lunch och sedan till Vällingby för shopping. Köpte lite kläder plus strumpor till Sixten. Innan hemgång klämde vi in oss i mormors minihiss och åkte upp. Det är så roligt att se hur glad mormor blir när vi kommer på besök!

Mormors första möte med Sixten.


STUDENTSKIVA

Igår var lillebror Max studentskiva. Den äge rum på Engelen, där lustigt nog min egen skiva var för 9 år sedan. Mycket trevligt var det, även om stackars Max skämdes halft ihjäl när pappa höll tal och vi avslutade det med att sjunga Blinka lilla stjärna med ny text. Innan skivan möttes vi andra i familjen upp och tog "en drink" på Gondolen. Alltså, utsikten därifrån är ju helt otrolig! Mamma tog en bild med brorsans iphone som jag helt sonika har stulit.


STENMARK

I fighten mellan tv-programmen som går söndagar klockan 20 vinner Mästarnas mästare, lätt! Det är så häftigt att se gamla idrottsstjärnor som fortfarande är i toppform. Förra årets stjärna var absolut Louise Karlsson, vilken kvinna (och simmare, icke att förglömma). I år menar jag att det är Stenis, redan efter två avsnitt. Karln är ju 54 år och fit som en (vältränad) 25-åring. Impad är jag.


BOULE


Igår var vi hembjudna till svärföräldrarna på bolue. Eftersom det gick så uselt för mitt och Gustavs lag behöver jag inte berätta mer om själva boulandet. Kan ju bara kort nämna att gammelfarmor Lillan, 89 var storspelaren. Annars var det god middag - Ritvas enchiladas, vin och gino till efterätt. Sixten fick en fin hemsydd mössa som är lite stor men otroligt söt! Idag har vi storhandlat och köpt ett babygym. Nu ska Sixten träna och bli lika stark som Arnold!

DU SKÄMTA MED MIG APRILLO

Jag har ännu inte lyckats råka ut för något aprilskämt (mig veterligen) och har inte heller lurat någon. Känns väl inte nödvändigt heller, inte som när man var liten. Då drog man så härliga "skämt" som att "Ååå det står en JÄTTESTOR morot bakom dig! APRIL APRIL!!!". Den gick de flesta på. Inte.

Första gången jag minns att jag lurade någon var när vi var och åkte pulka med dagis, jag kan väl ha varit 4-5 år. Vi satt i våra pulkor och drack nyponsoppa när en hund med husse/matte traskade förbi. Snabbt som ögat när ingen såg hällde jag ut min nyponsoppa i snön och sa: "Titta, hunden kissade!". Vet inte om någon gick på det eller om det ens var roligt, man jag är ändå lite stolt över mitt barnjags humor.


Ät inte gul snö!!! (Källa)

RSS 2.0