HÖSTMARKNAD


Igår var vi på Skanses höstmarknad. Strålande väder och fint sällskap. Det är tredje eller fjärde året i rad för mig och mamma, men den här gången var även Gustav och Sixten med. Ovan på det träffade min kusin Lina och Sixtens syssling Vera. De tog varandra i händerna , pratade och sjöng "lilla snigel". Ja ok, det var kanske Vera som stod för sången. Med oss hem fick vi iallafall lite äkta vaniljsocker, korv, honung, getost och pappersänglar.

BRÖLLOP

Jag hade en hel del fina bilder på brud och brudgum men den här talade mer för hur kul vi hade på bröllopet vi var på i lördags. Suddigt och utklätt på dansgolvet, jädrar vad vi dansade! Ett stort grattis till de nyblivna makarna Ellinor och Martin Rettig, deras bröllop kommer sent att glömmas.

SYJUNTA

Detta är alltså resultatet av syjuntan vi hade igår kväll. Efter bra coaching av Emma och goda kakor av Linda fick jag ihop ett litet draperi till köket. Kanske inte exakt vad jag hade tänkt mig, men jag är nöjd änå!

SOFFBORD


Beskåda vårt nya (gamla) soffbord som mamma och jag var och hämtade hos mammas vän idag! Det har stått i mammas barndomshem på Artillerigatan, hemma i mitt barndomshem i Sundby och nu senast hos Knoppan i Svedmyra. Detta stämmer bättre överens med soffan och se vad barnsäkert! Rundade hörn!

SNÖ!


Av ren snålhet bestämde jag mig för att promenera hem från jobbet idag. Det var underbart väder, tvärtom mot var det var i morse då det regnade när jag kom ut på trappen med hjälmen och cykelnyckeln i högsta hugg. Cykeln fick stanna hemma och jag tog bussen istället. Men hem knatatde jag alltså, hela 6 kilometer! När jag gick förbi flygfältet var jag tvungen att stanna och knäppa en bild av snön som fortfarande ligger kvar sen i vintras. Det ska mycket till att den ska smälta bort innan nästa snölass kommer!

JOBBA?!


Jamenvisst, imorgon smäller det, då är dagen D, dagen då jag börjar jobba igen. Senaste gången var den 18 december 2010 och det känns faktiskt inte så länge sedan. Det är med blandade känslor såklart, men utan ångest. 5 september har ju alltid legat där i framtiden och jag har varit mentalt inställd på detta innan Sixten ens tittat ut. Nu ska Sixten vara med pappa och det kommer gå så bra. Hej mitt liv utanför hemmet, hej jobb, hej kunder, hej Friskis (!) och snart; hej nya jobbet!

KÖTTFÄRS

Börjar med att varna att intresseklubben knappast tar fram sitt ordbehandlingsprogram för detta.

Denna vecka, min sista som mammaledig, kom det sig så att jag har slagit personligt rekord i köttfärsätande. Det började i söndags då vi lagade en balja köttfärssås på ca 1 kg köttfärs. Detta räckte till följande:

Söndag: Middag till mig och Gustav; spagetti och köttfärssås
Måndag: -
Tisdag: Middag till mig och Gustav; chili con carne gjord på köttfärssåsen
Onsdag: Lunch till mig; chili con carne, middag till mig och Sarah; köttfärspiroger gjorda på köttfärssås
Torsdag: Lunch till mig och Karolin; köttfärspiroger, middag till mig; köttfärspiroger.

PHU. Gissa vad jag ska käka ikväll...? Hemmagjorda hamburgare.
Källa

STENSATT


Deppig bild, men ny snygg gång till huset! Även carport är nu helt i stenplattor. Vi är väldans nöjda och bara jordhögen försvinner så är det ju på gränsen att man slipper skämmas för sin trädgård. Nu ska vi bara lägga om taket också. Triss, när händer det mig?

RSS 2.0