LISTA

I brist på annat kommer här en lista jag stulit från en blogg jag läser.

BRUKAR DU KOMMA I TID?
Ja oftast. Det är iallafall mitt mål att alltid göra det eftersom jag avskyr personer som har som en grej att alltid komma sent så andra får vänta.

HAR DU BRA KONDITION?
Ja trots att jag inte tränat på hundra år, det sitter i. Barnvagnspromenader bidrar ju såklart!

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST?
Jag tror det var i helgen då jag var på tränarkonferens.

HUR KÄNNER DU DIG NU?
Halvtrött och varm efter en stor kopp grönt te.

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER?
Svart tyvärr. Jag vill ha mer färg!

BLIR DU BRA PÅ KORT?
Nej. Eller kanske vart hundrade som tas på mig, dock är jag oftare bakom än framför kameran.

NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST?
Igår var jag oerhört nära när jag lyssnade på ett sommarprogram i min ipod.

VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET?
Inte ett dugg.

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR?
Nja, den var inte så speciell. Gustav kom hem till middagen och det var skönt. God middag var det i allafall: köttfärssås från i söndags omgjord till chili con carne.

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN?
Te i alla dess former.

KAN DU LAGA MAT?
Jajamensan.

ÄR DU NYTTIG?
Inte så värst, men jag tänker ändå alltid på vad jag äter. Veckodagar brukar vara bättre än helger.

ÄR DU BLYG?
Inte så värst. Ibland när jag träffar nya människor.

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG?
06.45. Sovmorgon!

VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?
Jag tror det var Mario Cart. Annars Wordfeud på mobilen.

VILKET TV-SPEL ÄR DITT FAVORITSPEL?
Singstar tror jag bestämt.

HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
Det beror helt på dagsformen.

HAR DU SPYTT OFFENTLIGT?
Ja, senast när jag var gravid.

JAG SOVER:
Så mycket jag kan och har tid med!

VAD SA DU SENAST?
"Hallå Sixten!"

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS?
Nej, har faktiskt aldrig varit på någon. Om man inte räknar sånt som Vattenfestivalen.

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?
Mamma.

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU?
Pengar.

HAR DU SNYGGA SKOR?
Ja, några av dem. Men andra är slitna och håliga. Längtar lite efter kallare väder så jag kan ha mina nya fina skinnskor.

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA IMORSE?
Minns jag inte. Kanske "Hej" eller "Godmorgon" till Sixten.

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT?
Ja.

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT?
Ja, Gustav och från 3-tiden även Sixten.

HAR DU KÖRKORT?
..... nej.

ÄR DU ENSAM NU?
Nej, sixten kravlar runt på golvet och låter.

VAD SER DU MEST FRAM EMOT DENNA VECKA?
Hmm. Att min vän Sarah kommer på middag ikväll.


SURSTRÖMMING


Igår var vi på vår livs första surströmmingsskiva. Denna ägde rum hemma hos våra vänner Stina och Emma som varje år traditionsenligt äter denna ruttna fisk på Tennstopet. Men nu tyckte de att vi andra skulle få smaka också och bjöd alltså in oss i ångorna. Det var väl ingen succé direkt, men de flesta av oss fick i oss åtminstone en filé. Några kunde tänka sig att äta igen och andra kände att det nog var första och sista gången. Mycket trevligt var det i alla fall!

TRÄNARKONFERENS


Denna helg har jag spenderat på Björnö utanför Västerås, tillsammans med mina kära tränarkollegor i SKK. Det blev en lång dag igår, samling 7.00, bilfärd, konfererande, personanalys, kanotpaddling, mer analys, middagslagning, vin, bastu, bad, prat osv fram till 2-rycket. Underbart ställe, men att ha 6-7 timmar (minst) mellan måltiderna är ingen höjdare. Bilden ovan visar utsikt från bastu, badtunnan och badplatsen. Nu är man lagom trött men peppad på en ny termina i simhallen!

KNIVAR

I födelsedagspresent av mina svärföräldrar fick jag en slant att köpa en bra kniv för. Istället för en dyr blev det inte mindre än fem lite billigare (men ändå bra) knivar istället. En kockkniv, en för grönsaker, en brödkniv samt två mindre skalknivar som inte är med på bild. Ja de nya är de i mitten alltså.

LINGONSYLT

Ett kilo lingon gav två burkar sylt på kanske en halvtimme. Så värt att göra egen, även om jag fuskar och använder mig av syltsocker. Kan hända att den blir en laddning till innan lingonsäsongen är över.

DROTTNINGHOLM

Idag har jag och Sixten träffat min kusin Hannah och hennes australiensiska pojkvän Ben. De hade planerat att åka till Drottningholms slott och vi hakade på! Det blev promenad, picknick och fika innan jag och Sixten tog bussen hem igen och Hannah och Ben promenerade bort till Kärsön för att paddla kajak. På Brommaplan köpte jag grönsaker och potatis till kvällens grillmiddag och ett kilo lingon lite spontant. Dags för årets lingonsyltskok tror jag bestämt!

SMARTFÅN

Sådärja, nu var man med smartphone. Är hittills mycket nöjd med min mobil, förutom att jag ännu inte har förstått hur jag hittar mina telefonkontakter. Är inte det lustigt? Det enda jag INTE kan gör med mobilen just nu är ringa någon, ja alltså med tanke på att alla mina nummer gömmer sig. INför mobilbytet tömde jag min gamla telefon på foton, här kommer ett litet urplock för 2010, 2011 kanske kommer senare:

En vanlig syn för en simtränare. Här Spångabadet.

Kungsträdgården. På väg till juristrådgivning inför husköp.

Så här såg det ut i början av min graviditet, soffläge och blåbärssoppa.
Nya huset, samma dag vi fick nyklarna. Väggen som inte fick stå så länge.
Nu är det varmt och vi är i Norrköping på simtävling. Mina tränarkollegor stannar ute ett tag för att räkna bilar.
Närgångna andungar när vi var ute med Roberts båt.
Syjunta!
Stegtävling på jobbet, promenad vid Råclsta träsk en klar oktobersöndag.
Vår julgran som dog lite när vi var borta över nyår.
En av de godaste nyårsmiddagar jag ätit!
Vår lille Sixten, alldeles ny.

MÅNDAG


Typiskt trist måndagsmorgon idag, grått och trist! Men det ska vi liva upp med att besöka simhallen (babysim) och sedan Karolin och Sigge. Har inte sett dem på över en månad nu, så det ska bli kul att se hur stor den lille pöjken har blivit! Igår jobbade Gustav (somvanligt) men då fick jag besök av mor och far. Och lliksom alla andra gånger de är här fick man en del gjort. Det blev en del trädgårdsarbete, något jag tycker om mer och mer. På kvällen åkte jag och Johanna till Kista, käkade Libanesiskt (gott!) och såg Bridesmaids. Helt ok film, men lite väl hajpad kan tyckas.

STEN

Idag har det regnat i princip hela dagen. Det är skönt ibland, man kan mysa inomhus med en bok och gräsmattorna får sitt. Dock var vi ute och flängde en sväng ändå tillsammans med Gustavs föräldrar. Vi kollade på sten att lägga på uppfarten. Javisst, sånt är villalivet kära barn! Vi hittade en sort vi var nöja med, Rustik naturgrå för den som är intresserad. Det kommer bli fint som snus det!

MOBILTELEFON

Nu jäklar har hon slagit till! Har velat ha en smartphone ett tag nu och efter att jag fick min mobilräkning via sms i går kväll kom det sig så att jag loggade in på min sida på Tele 2 och... Ja sedan ledde det ena till det andra och jag beställde en Samsung Galaxy S II! Det var min käre Gustav som menade på att den var bäst och priset var ju rimligt (4549 kr) så jag slog till. Har ju absolut inte råd med det just nu, men istället för att ta avbetalning i hundra år till Tele2, så gör jag en egen avbetalning till "oss" istället. Förövrigt tycker jag att jag behöver (och framförallt är VÄRD) en ny och bra telefon nu i och med mitt nya jobb!

DJUR

Att inreda med detaljer är precis vad jag gillar. Jag insåg att just djur är något som återkommer i mitt vardagsrum. Här kommer en liten titt på vad man kan hitta:


En katt på en tallrik. Köpt på Urban Outfitters i somras.


Ett gäng rådjur från loppis och tradera står i fönstret.


I bokhyllan står min porslinshund jag köpte i Japan på en marknad.


Ännu en katt syns på fönsterbrädan. Denna är av Lisa Larsson och min mormors från början.


I lampan sitter en liten uggla jag köpte på Drottningsholm i julas.


Sen har ju Sixten en massa djur också, men de är så många att det skulle ta hela dagen att presentera närmare.


DESIGNTORGET

Igår var jag inne en sväng på Designtorget. Ok, jag har alltid gillat sakerna där, men denna gång ville jag verkligen ha ALLT! Varför fyller man inte år snart? En av sakerna jag spanade på var ljusstaken ovan. Gult är fint! Kan man inte vinna på lotto eller något så det inte känns som att det tar emot att lägga 225 kronor på en sån simpel sak som en fin ljusstake?

BABYSIM STEG 2


Det är dags att ge sig ner i vattnet igen! Jag anmälde oss till babysim steg 2 i Beckis och vi börjar redan på måndag. Det innebär att jag får gå några gånger innan jag börjar jobba igen, jippie! Sixten har ju en annan mer lekfull inställning till vatten nu när han är lite äldre. Plaska liksom, ointressant för, MYCKET intressant nu.

KRYP?


Vet inte om det är regelrätt att kalla det krypa, men han tar sig framåt iallafall! Go Sixten!

OMMÖBLERAT


Med lite hjälp från vår kära vän och alllt-i-allo Micke blev vårt vardagsrum ommöblerat igår. Det var dags för förändring kände jag! Bokhyllorna fick hamna i ett hörn, lampan vid fönstret och tv:n mitt på kortväggen. Sixten fick dessutom en liten lekhörna. Mycket nöjd! Tyvärr har jag insett att vårt fina soffbord inte riktigt passar in då det är lite väl avlångt. Mamma hade ett gammalt bord på lager (hos en vän), så det är möjligt att vi byter inom kort. Annars är ny tv-bänk ett måste, men var hittar man ett fint sådant? Är inne på ett vitt.

KRÄFTHELG

Så var vi hemma efter en fin helg på Mickes land som ligger vid Svinsjön i närheten av Mariefred. Förutom kräftfiske har vi sysslat med volleyboll, pilkastning, bastubad, kvälls- och morgondopp, Mariefredbesök och såklart, kräftskiva!


KRÄFTFISKE

Just i detta nu befinner vi oss på Mickes land, som ligger i närheten av Mariefred. Grabbarna är ute och vittjar kräftburarna som jag och Micke la ut igårkväll. Förhoppningsvis är de fulla med kräftor som ska kokas och ätas på kräftskivan imorgon. Bilden ovan är från förra årets skiva!

CYKEL!

Bild.
Samma dag vi kom hem från Lysekil i slutet av juni, upptäckte jag att min cykel var stulen. Så jäkla surt av två orsker; jag hade för första gången på 3 år inte betalat in självriskelimineringsförsäkringen samt att jag precis hade lagt 700 kr på att rusta upp fanskapet. Bittert värre. Men, man behöver ju en cykel så idag köpte jag en bättre begagnad för en tusenlapp. Efter att ha provcyklat den i ösregnet bestämde jag mig, så nu är jag åter en glad cykelägare!

KRUKA


Så här blev min lilla installation i krukan. Lite höstkänsla, men ack så fint! Det är tur att min mor "tvingar" mig att göra saker i trädgården ibland, jag blir ju så nöjd efteråt.

ULRIKSDAL


Idag åkte vi med mamma till Ulriksdals slottsträdgård, köpte fina växter, fikade och hade mysigt. Så skönt att återigen få komma iväg från huset. Vi klättrar på väggarna här hemma, jag och Sixten. Mina inköp resulterade i en uppiffad (höstlig?) installation i vår stora kruka vid uteplatsen. Bild kommer inom kort!

ÖLAND


För en vecka sedan var vi på Öland jag, Sixten och mina föräldrar. Vår lilla stuga i Karlevi är sommar för mig och det blev vår lilla semester från vardagen och en stackars karl som jobbar alldeles för mycket. Vi flängde runt på loppisar, åt underbart god mat, var på stranden, grillade med vännerna Karlesands, firade namnsdagar och 7 månadersdag och mycket mer.

FJÄRILSHUSET

Bild snodd av Annie!

Idag åkte jag och Sixten tillsammans med lillebror John och hans tjej Annie till Hagaparken. Vi picknickade i duggregn innan vi bestämde oss för att besöka Fjärilshuset. Jag tror faktiskt inte jag varit där förut, så det var en ny upplevelse både för mig och Sixten. Han hängde på magen i sele medan vi tittade på farliga fiskar, fotade stora fjärilar och klappade (!) karpar.

MOBIL

Här är den nu äntligen, mobilen. Hänger i gästrummet istället för vardagsrummet, behövde piffa upp någon annanstans för en gång skull.

RSS 2.0